tisdag 29 mars 2011

blondinbella

och nej, jag tänker inte skriva ett blogginlägg om bloggdrottningen.

jag tyckte bara att kopplingen var så rolig eftersom att jag tänker skriva ett litet inlägg om min älsklings nya frisyr.

och där står hon i BH - tänker ni, och det var ju en jävligt bra uppfattningsförmåga av er.

det är väl snarare så att det var den bilden jag har av henne och hennes nya hår och om vi hade varit utomhus på en badstrand hade det inte rört ngn i ryggen så jag tycker att vi nu släpper det hela.

på bilden står hon för övrigt och läser sina deklarationspapper. jag kan ju utan att skämmas meddela omvärlden att min fru får tillbaka 16 fucking jävla tusen i skatt.

och just nu är jag inte ledsen över att vi alltid valt att ha delad ekonomi och att jag försörjde henne det första året.


SMÖRGÅSTÅRTA!

jag har en sak jag bara måste erkänna

jag har tänkt på det här ett tag och kommit till insikt.

känner att första steget är alltid att bara säga som det är, att kasta ut det i världen för att sen se vad som händer. det finns liksom inte så mycket mer att göra.

Ja, världen, jag är en tjockis!


i fredags, innan jag visste att jag skulle gå och bli sjuk, så hade jag en hel jobbhelg framför mig och för en gång skull skulle min mor infinna sig på arbetet på en lördag. hon har ju annars fördelen att slippa sånt där trams som helgjobb.

hur som så kom jag insmygande till en på fredagseftermiddagen med den fina idén att hon skulle göra matlåda till oss. hur bra som helst tyckte jag men jag anade en del negativ energi från hennes sida. jag talade lite senare med chefen min om saken och begrundade idén om att föreslå smörgåstårta på matlådemenyn. chefen trodde inte att jag skulle lyckas genomföra min planer och tyvärr så fick han rätt.

KEEP ON DREAMING! fick jag som svar från mor min och tröstlös förblev jag.

efter detta nederlag valde jag att ringa över en del av min själ (den glada, spralliga delen) på besök. Kom hit så får du smörgåstårta! och vem skulle banga på den undrar jag?

jag valde helt enkelt att göra min egna jväla smörgåstårta och åkte iväg till kista för att inhandla material.

eftersom att jag och rebekah inte är några höjdare på det där med att hålla ett högt tempo så var vi hemma i mitt kök exakt 70 min innan hon var tvungen att återvända hem.

det blev två smörgåstårtor på fjuttiga 15 min och jag kände mig nöjd med resultatet. om jag hade haft mer tid hade det garanterat blivit mycket tjusigare.

Peter, den jävlen, blev missnöjd med sin middag och tycker att jag börjar tappa stinget i köket.

Alla tre åt vi oss till den klassiska koman men oj vad gott det var.

jag kan delge en del av innehållet som faktiskt blev helt sanslöst jävla gott.


pepparrotscreme:

färskost pepparrot

creme fraishe

pepparrotsvisp

blanda efter behag - jag hade inte tid att hålla koll på måtten. anledningen till blandningen är att jag tyckte att osten skulle bli för hård för att fungera som tårtfyllning


fetaoströra:

keso 4lökar

fetaost

blanda, för tusan blanda!


smarr smarr smarr


PS - idag hade jag smörgåstårta i matlåda och gissa vem som inte fick smaka!?

tidsfördriv

ja, då har man ju varit lite sjuk och sådär ett par dagar och fan va trist det är.

för att få dagarna att gå så införskaffade jag mig en byrå till hallen som jag fick sätta mig och skruva ihop.

jag valde förståss den med flest delar och med vikbart lock med spegel och allt vad det nu var.


så nu mina vänner så får ni ta del av min mycket spännande helg.

byrå byggdes under 3 timmars tid, varav Peter fick närvara vid ett par tillfällen.

NU BEHÖVER JAG HJÄLP! utropades ett par gånger och Peter blev tvungen att slita sig ifrån sin dator.

hur som så blev jag väldigt nöjd.

jag vet att den är lite stel och kanske lite tråkig men den fyller verkligen sin funktion och mina garderober har nu fått sig en lättnad. Vi är ju banne mig ändå tre personer som bor i lägenheten.

Peter har t o m fått plats i garderoberna nu till skor och träningsprylar/kläder.


och så var det med det


så la jag mitt liv i hennes händer.

sjukt skönt är det att slippa görat själv men jag vet inte om jag verkligen vågar lita på henne när det kommer till det här,.

håret är ifs inget att klaga på men det är ngt med hennes sätt som får mig att tvivla

jag vet inte riktigt vad det är,...

men ni vet magkänslan va.... .. ....?

pysselkväll i hjulsta

och så var det dags för brudarna att sätta sig på blå linjen och åka ända ut till oss i hjulsta. det blev en indisk gryta som även imponerade på mig (om du läser detta Linn, så skulle du varit stolt) och all fick vi oss en liten smakupplevelse från landet i fjärran. eftersom att vi skulle vara hemma hos mig så kunde jag inte låta bli att utropa ett PYSSELKVÄLL! och suckandet var ett faktum. men så snart systra mi dykt upp så att jag inte var den enda i farten så började så smått folket falla in i mitt mönster. Gunnel & bella satt och tillverkade en massa små söta kylskåpsmagneter, elin virkade på sitt tidigare nämnda lapptäcke och rebekah var mest söt. Peters närvaro var väl lite sådär och jag tror att ryktet gick om att CS var igång. själv så satt jag och gjorde om en gammal snusdosa till ett alldeles förträffligt litet smyckesskrin. Nu har alla mina piercingsmycken och små plotterörhängen en söt liten ask att ligga i. Det hade de ju givetvis innan också men nu är den aldeles söt och grejer! och nu för tiden så är vårt kylskåp aldeles jätte mysigt

en mysig dag på stan med min "plastfamilj"

bland det bästa som finns är ju alla dessa förbaskade människor som får en att vilja riskera livet för deras skull. efter flera år av socialisering, som i grunden alltid börjar med en rejäl fylla, så har jag ju lyckats samla på mig en hel hög med fina människor i min närhet.

en liten samlad klick av dessa guldkorn skulle ju kunna nämnas vid namn som Isabel, Rebekah och Linus.

Varför det är så att vi umgås så bra, vi fyra, kanske kan förklaras med den simpla teorin att vi är två par. Kanske är det som de säger i "how I met your mother"

couples need other couples

sen om det är så att det är jag och Bella som skulle räknas som ett av paren och Linus & Rebekah som det andra, eller om det är så att det är jag&Rebekah, Bella&Linus som fyller parfunktionen är ju en helt annan fråga. men att den frågan överhuvud taget skulle kunna infinna sig bevisar väl ännu mer det jag nu svamlar om.

hur som så har vi det jävligt bra, vi fyra.


en utav dessa jävligt bra dagar spenderade jag med Rebekah på eriksdalsbadet där vi tjoade och tjimmade som två 9åringar med för mycket socker i blodomloppet. efter den utmattande vistelsen på äventyrsbadet möttes vi av den alltid lika vackra Bella. min bella. Vi begav oss till en riktigt amerikansk restaurang. eller vilket land den skulle tolka vet jag inte men hamburgarna kändes mycket amerikanska.

namnet på stället minns jag inte men det är i alla fall en pub inne i saluhallen vid medis.

priserna kändes sådär jobbigt stockholmska men jag var för hungrig för att bry mig.

jag och bella nöjde oss med en varsin bastant slafsig burgare med coleslaw och hela kittet medan rebekah satsade på den ENORMA förrätten.

den, kan man ju minst sagt säga, skulle gå hem hos mig en bakisdag!

nachochips, mozzarellasticks & lökringar vill jag mig minnas som serverades med 5 sorters dipp.

HEll Yeah! skrek jag och blev imponerad

mätta blev vi och mysigt var det.

vi satt och filosoferade om livet medan vi väntade in den sista parten av vår lilla familj.

bella bytte av Linus på gondolen och plötsligt var det jag som var utan ngn att pussa på.


vi begav oss till wayne's på götgatan eftersom att rebekah hade höjt mina förhoppningarna om glass tidigare under dagen.

och fan vad jag älskar caféer som gör precis som jag vill utan att blinka och med ett förträffligt leende på läpparna (nu syftar jag ju uppenbarligen på servitriserna & inte på själva cafét. noterar mitt eget syftningsfel)

det jag ville var att ha en mugg/skål, med två sorters glass, en espresso hälld över, toppad med grädde och kolasås. låter det inte som en glassdrink för en riktigt målmedveten sockerveteran?

jojo, och oj vad illa jag mådde men fan va värt det var.

jag kan meddela att det inte var så dyrt heller som man skulle kunna tro.

men egentligen spelar ju inte det ngn roll eftersom att jag oftast utgår med repliken Kosta vad det kosta vill! (skulle kunna vara en av anledningarna till att bella håller i vår ekonomi)


efter detta åkte jag raka vägen hem till sängen och gick upp 0530 på lördag morgon.

kan ni tänka er va?

som om jag var 9 igen...


jag och rebekah begav oss till eriksdalsbadet en dag i mars för att leka av oss lite.

sen kan man ju passa på att simma lite också när man väl är där kan man ju tycka och se blev det.

tydligt var det att att ciggen gjort sitt och mina lungor pallade inte trycket. surt sa jag och tände en till.


badet i sig är ju helt fantastsikt och det finns en hel del krypin om man är sugen på lite avskilt hångel, dock blev det inget sånt för mig, om det var för att Bella inte var med eller om det var för att Rebekahs graviditet får ett spontanhångel mellan henne och mig att kännas rejält jävla jätte fel, det vet jag inte.


dagen till ära (dagen som vi befann oss i badet i fråga) började snön falla lite lätt över sthlm och vi simmade ut i utomhusbassängen. vattenångan var svår att se igenom och snötäckta blev vi om huvudena, men mysigt som aldrig förr var det.


det kommer sannerligen att bli en återkommande vintersyssla för mig.

söndag 27 mars 2011

punken är definitivt inte död

min lilla vardagsfilosofiska flickvän har nu gjort det igen. hon gjorde ett konstaterande här i badrummet som fick mig att skratta mig fördärvad. Nänä, punken är långt ifrån död, sa hon, se bara på alla östermalmstanter som kommer dagarna i ända med sitt lilafärgade hår. De har fattat vad det handlar om de. jag bara älskar min lilla fruga

fredag 18 mars 2011

freeloading is queen


- Jag hittade en 20-lapp igår!
-ååh, va najs! vart då?
- i Peters plånbok, FINDERS KEEPERS!

torsdag 17 mars 2011

kreativ lösning

idag har jag haft en så bra dag så att jag kunde inte undgå att vara lite härligt kreativ.
Jag har två stora ångestspridare i mitt hem, den ena är mina lådor i köket som knappt går att öppna för att det är en sån röra.
Den andra är min pysselbokhylla. Den ska inte ens vara kvar och allt som är i den ska sorteras ut till andra platser.
suck
men så kom den här fantastiska dagen och jag tog tag i kökslådorna.
YES! de är numera totalt ångestbefriande
hur som.. jag blev en bestikslåda rikare cå jag tänkte att jag skulle slå två flugor i en smäll.
Få undan i både köket och bland pysslet.
Jag satte mig och tillverkade ett fodral till bestikslådan och tömde alla mina koppar med pennor och annat bråte som tagit upp en stor del av bokhyllan.
snyggt blev det och jag fick utlopp för lite kreativ glöd.
inatt ska jag varken drömma om stökiga lådor eller om Linn i page.
puss på er

typiskt löjligt


min sko har gått sönder och jag är bitter.
nu när jag väl har hittat ett par som jag verkligen gillar så ska de gå och falla i bitar.
våren är ju påväg och jag har gått och funderat på att tvätta av dem och ställa in dem i skoförrådet inför skobytet till den nya säsongen. men nu känns ju inte det så jäva kul.
löjligt kan man tycka, om man tänker på hur trasiga mina converse brukar vara innan jag kasserar dem, men det här är skillnad eftersom att det är vinterpjucks. Dessutom är det fult trasigt, inte snyggt slitet.
Bitter är jag hur löjligt det än må vara...

ogenomtänkt & söta solrosor

peter dök upp i stan och det blev en tur till clas ohlsson för ointressant shopping.
vad man än har för ärende dit så är det tråkigt. det är fullständigt omöjligt att handla något där som är roligt. Rånad känner man sig, att det är jobbigt att behöva lägga pengar på så trista prylar...
men det är ju bara vad jag tycker....

peter verkade nöjd över sin musmatta i alla fall och jag blev kär i diskborstarna.
JAG VILL OCKSÅ HA EN SOLROS I KÖKET!
kanske går det att vara rolig på clas ohlsson också då...

peter var hungrig men visste inte vad han var sugen på.
det blidde fiket tvärs över från clas ohlssons, ni vet där uppe i Gallerian.
SÅ GÅR HAN OCH KÖPER EN FOCCACIA!!!
bör det inte stå klart vid det här laget att jag kan foccacia i den här staden.
men nej. istället för att gå och käka på ett bra ställe så äter vi torra smaklösa tjocka toast istället.
bra tänkt PETER!

hur tråkigt det än var att gå på clas ohlsson så fyndade jag fyra små söta skålar på Emmaus idag! YEAY!
jag uttryckte ju mitt problem med omatchande porslin/glas här om dagen,
men nu är ju en del av den huvudvärken borta i alla fall.
nu kan man äta förrätt/efterrätt/tapas hos mig!
välkomna








värmetörstande sockerchock

efter en liten stund på södermalms gator blev kylan för ihärdig.
jag har ju bestämt mig för att det är vår nu så jag skippade långisarna idag och det var ju ett gigantiskt misstag.
FEL DAG!
vi var ju kaffesugna efter lunchen så vi skuttade in på coffehouse by George på götgatan för både värme och kaffet.
Mitt stora problem är ju mitt eländiga sockerberoende som jag har lika svårt att få bukt på som nikotinet. Så sötsugen som jag var stod jag vid kassadisken och gormade:
Ge mig det sötaste kaffet ni har!
En Snickerslatte var beställd och jag blev imponerad.
sötsliskit som utibaraHelvete var det och jag rekommenderar ingen att prova på detta om ni inte är lika härdade som jag i sockerträsket.

en sista lilla stund med min älskling innan hon skulle tillbaka till helvetesmaskineriet.

nu sitter jag här hemma & saknar henne...

lurre på Dicken's

st Patricks day i all ära och vi tog oss passande nog över till Charles Dickens för en sen lunch.
Pastan var dyr men vi var hungriga och orkade inte springa runt i kylan som vägrar, (jag upprepar) VÄGRAR ge med sig.


man skulle kunna säga att vi var sjukt hungriga och väntan blev lång. det brukar ju ifs vara ett gott tecken, ingen micrad mat här inte. Förhoppningarna steg, speciellt när en brödkorg togs fram med smarrigt knäckebröd med hembakad känsla, serverad med en läcker röra på fetaost & paprika. Jag ville så gärna att det skulle vara fantastiskt.
dock såg maten godare ut än den var.
Bella hade ett minne av att det var det godaste maten hon någonsin ätit,
men det här "minnet" har rötter från dagen vi stannade
på dickens efter vi kommit iland från färjan i mycket onyktert tillstånd.
Men jag ska väl inte vara så elak.. man kände att pastan var egentillverkad och allt kändes fräscht. och vad ska man egentligen förvänta sig av en krog?
det roliga var att bella beställde lökringar som en sideorder och man brukar ju få 3-4 stycken...

sjukt mätta blev vi och lökringarna hånade oss







Linn's update

jag pratade med Linnsi idag i 2 timmar och det var helt fantastiskt skönt. saknar den där tösen en liten aningens aning. skulle som sagt helst se henne här i helgen men tyvärr är jag inte miljonär, och inte hon heller för den delen. det suger.
I alla fall som kom vi förstås in på en del snack om utseende. har börjat drömma att hon har klippt av sig dreadsen, så varje gång jag träffar henne när jag drömmer har hon nån skitful frisyr, men det har efter två veckors sömn blivit en vana så nu kommer jag bli chockad av att se henne i dreads igen.
Hur som... vi kom in på ämnet långa hoodies, eftersom jag hittade en på loppisen i måndags, hon ifrågasatte mig eftersom jag tidigare uttryckt ett förakt mot dessa pärontröjor.
jag tänkte därför slänga upp bilder på tröjan så att hon ska kunna se hur den ser ut.
Samma gäller resterande bilder, så om ni känner ett stort ointresse av att följa med i frisyrförändringar och annat trams så är det ingen idé att läsa vidare.
puss på er!


frisyren saknar dreads men jag gillar att kunna leka med håret igen. Länge sedan jag var dreadsfri och därför passar jag på nu att klippa lite hej vilt.
Var sugen på att ha en massa snygga örhängen eftersom jag tagit ur pluggarna. Infekterade och jävliga var de och jag orkar ju inte hålla på. Därför är det nu riktiga örhängen som gäller.
köpte ett helt gäng och du (Linn) skulle säkert vilja sno en del av dem


min ena handled saknar ju fina knutna armband så nu har det införskaffats lite pärlor.
men efter mitt besök i Malmö hoppas jag på att ha minst två fina linnknutna armband på högerarmen.
puss så ses vi snart!




små envisa sår

om det finns ngt att skada sig på så är jag där
nu förtiden på jobbet har jag plåster på alla fingrar för att hindra infektionsrisken.
hoppas bara på att jag ska undvika att skära mig på skärmaskinen
såren kommer oftast ifrån taggar, ugnen och handtaget på skärmaskinen...??..
well, svider gör det och det suger

inrutat, inlärt och fruktansvärt svårt att förändra


har en sån där ledig dag idag. skönt skulle man kunna tycka och det tycker jag nog också. ska snart bege mig innåt staden för en mysig eftermiddag med frugan och peter.
men ändå så blir det så mycket utrymme för återhämtning och framför allt tankar. alltid ska man vara sin egen värsta fiende och min psykolog lyckas ju pricka in vad som skulle kunna ses som mitt största problem. det värsta med sånt är att det stör mig att jag inte kommit på det själv, för flera år sedan.
Ingen kan ju klandra mig för att inte leva, mycket och drasiskt. Jag flyttar land och rike runt, i flykt från mig själv dock, jag har i princip aldrig en ledig dag då jag enbart är hemma. Så uttråkad bör jag väl inte bli va?
Mitt liv är ju ändå så jävla inrutat, och istället för att läsa alla böcker jag vill läsa så sitter jag med mitt jävla sudoku. RUTAT!
Just nu skulle jag bara vilja ha lite pengar på kontot och köpa en biljett från malmö till sthlm för att få hit Linn över helgen. Men det går ju inte eftersom jag fortfarande inte har fått min lön.
Pengar handlar det om, alltid. Och jag förstör det lilla som finns kvar som inte behöver handla om pengar,. Skönt för mig så funkar min medicin så alla listor jag skrev är ju ett minne blott, så lite mer spontan måste jag ändå säga att jag blivit - det är i alla fall påväg åt rätt håll. Hoppas bara på att mina fortsatta samtal med psykologen och med hjälp av Bella och Rebekah så ska jag kunna förändra mitt beteende så även jag kan få känna mig hemma i mitt liv.

onsdag 16 mars 2011

matchande glas & loppisfynd



så blev jag hembjuden på lunch till Cornelia & Johan. Dukningen var sådär snygg så att jag fick lite ont i magen för att jag inser att jag inte längre har några glas kvar. Alla dessa fester har satt sina spår och de enda paren som matchar är numera i plast.
Hur som så var maten supersmaskig och i salladen fanns fetaost, och på bordet fanns ceasardressing.. nomnomnom.







Efter lunchen packade vi ihop Mädchen och begav oss till Huvudsta Loppmarknad. Den var gigantisk och om man tar sig tiden att leta kan man nog gräva fram vad som helst. Jag hittade en dunväst, identisk med en som jag tidigare ägt men som kommit bort i alla flyttar (YES). Dagen i ära var alla kläder, skor och väskor prismärkta med 60kr och jag och frugan passade på att plocka på oss en del fynd. Helt klart värt att besöka igen.



Efter besöket hade Mädchen vaknat ur sin eftermiddagskoma och bestämde sig för att leka. Vi traskade iväg till närbelägen lekpark och fick lilltjejen att leka tills hon stupade.





Jag kände att tiden rann ifrån oss och som tur var hade Saken dykt upp med tillgänglig bil. Det blev en bilfärd hem och jag mådde lite illa.
(Bellas glajjer införskaffades på loppisen)



GullUnge!!!

Mädchen, Mädchen, Mädchen.
Sjukt jälva söt och jag kan inte låta bli att fota hela tiden.
(Bella har tagit bilden till höger)
Man blir ju tokKär när man träffar henne och hon kunde inte bry sig mindre.
alla dessa små barn gör mig tokig och snart kommer jag väl börja drömma om dem,
som frugan redan gör...
well well, det är väl bara att gå vidare.

fredag, cash & brudar

Peter fick in pengar på kontot och jag slutade tidigt. Det blev en promenad genom stan, en middag på krogen med tillhörande öl. Ölen blev snabbt två och vi hade mycket trevligt tillsammans med min nye kollega, Max.
Som tur var befann vi oss på Vasa eftersom att Max bor i närheten. Detta gav tillfälle att faktiskt studera Vasa lite närmare än den kontakt vi annars har med stället, via "Anna-låten", skriven av vår kära Ann. Jag kan ju säga som så att den vegetariska pastan konstaterades som ngn slags mellanstadie-middag, lagad av en förstamånadsvegiterian. CRAP! med andra ord.
Ölen var dock mycket billig och stället har t o m kvar ett gammalt rökrum, om man föredrar att stinka framför att gå ut i vinterkylan som vägrar ge med sig.
En trevlig kväll helt enkelt, ett ställe att dricka och kedjeröka på, men för guds skull. ät på sibylla innan ni går in!
Efter Vasabesöket drog vi oss mot Blå linjen mot Akalla, Johan hade bestämt sig för att fylla 25 så kvällen spenderades i Solna. Folk & fest och tjo & tjim. Trevligt var det och jag var vuxen nog att gå hem runt 23 eftersom att jobbet väntade lördagen i ära.
(Jag kan dock avslöja att jag ändå var trött och opepp på jobbet dagen efter)


torsdag 10 mars 2011

brudmiddag ala veronica


denna veckas middag gick i avslappnat tempo och veronica bjöd på urgod cocosgryta med massa grönt i. Smasken sa jag och Ann och åt oss totalt redlösa.
Det som tog upp mest tid hos veronica var lillakissekatten som gjorde att jag betedde mig sådär jätte larvigt som jag alltid gör runt söta djur och min lillebror. Det lilla underverket heter ngt rörigt så just nu heter hon Alice...?.. tror jag.

efter middagen och allt mys och prat bestämde jag och veronica oss för att promenera tillsammans till min sida av fältet så att hon sedan skulle kunna springa tillbaka, hon ska ju trots allt springa en halvmara här om ett par månader (!!!).
Mysigt blev det inte och hela fältet badar i smältvatten. Dock är det alltid skönt att få ta en promenad efter maten och jag har saknat veronicas sällskap.
Återigen en fantastisk kväll med brudarna helt enkelt.

Fett Pepp!

Vintagemässan på münchenbryggeriet den 16-17 april!
hell yeah, vi ses där, jag börjar spara pengar nu!
püss püss

HallelujaMoment!


Lampor... SUCK! det är det svåraste av det svåraste när det gäller inredning. En lampa kan verkligen förstöra ett helt rum om det blir fel. Men samtidigt kan rätt lampa lyfta ett rum till skyarna.
Jag har letat efter en taklampa till vardagsrummet i 3 år nu. Eller... 3 år och 5 månader. Idag traskade vi omkring på södermalm och regnet piskade oss i ansiktet. Alla möjliga butiker som vi aldrig gått in i blev därför besökta. I en rörig, tråkig lampaffär hittade jag guldkornet jag letat efter. En rund, smutsigt guldfärgad metallboll med en orientalisk känsla fick regnet att försvinna och jag skrek: KOSTA VAD DET KOSTA VILL!!! Och kosta, det gjorde den. 1800kr kommer jag att spendera på en lampa inom kort.
MEN DET ÄR DEN FANIMEJ VÄRD!

FACE sthlm

Och så var vi på Face stockholm för att leta efter en bra underlagskräm. Frugan har ju problemhy nr 1 och nu skulle det hittas ngt som knappt har ngn färg alls och som dessutom är bra för torr hud. På götgatan hittade vi en butik och tjejen som visste vad hon snackade om var både snygg och trevlig. Hon testade färger tills det blev rätt och resultatet blev ett intryck av ett osminkat ansikte. Jämn och fin hy utan den tunga känslan av smink.
kosta vad det kosta vill, min älskling är värd det bästa.

Baresso Coffee & Shop


Efter ett tips om ett helskönt café, begav vi oss till Baresso på swedenborgsgatan 25 i hopp om ett nytt hang-out.
Som sagt är vi svåra kunder att tillfredsställa och det är nästan lite synd om stackars flicksnärtor till servitriser som ska behöva handskas med oss. Men om ett café ska vara bra så ska jag vara nöjd, svårare än så är det inte.
Slutbetyget för cafét ligger på medelnivå och kanske är det vårt eget fel.
Misstag 1: jag bad om en ciabata som jag ville ha grillad. På menyn ska dessa smörgåsar inte grillas men jag bad att få den grillad 1 min. På den tiden hinner brödet värmas upp men innehållet hinner inte påverkas. När vi blev serverade var min ciabata mörkbrun och hela innehållet var sammansmält.
Misstag 2: vi ska ju vara så speciella hela tiden och ändra allt, detta syntes i deras ögon att det var besvärligt. Själv har jag varit ansvarig för en meny, och min syn på saken är att menyn alltid är ett förslag. Om du vill ha din smörgås/sallad/kaffe på ngt annat sätt är det snabbt ordnat. Detta var inte deras tankesätt och jag fick betala extra för besväret.
Dock var deras foccacia helt fantastisk & mycket sallad fick man till. Om ett café har en riktigt god foccacia är det värt att besöka bara därför.
Över lag var deras meny billig och man kommer lätt under 100ingen om man är ute efter en fika, detta gäller ju definitivt inte alla caféer på södermalm.
Inredningen var mysig och ett tips är att söka sig längst in i cafét där det finns ett litet extra rum med härliga soffor längs med väggarna.
Summan av kardemumman är att vi aldrig kommer att besöka cafét enbart för dess egen skull utan i så fall gå dit om vi skulle befinna oss i närheten. Ett medelmåttigt betyg helt enkelt. Men är du en foccaciaälskare bör du söka dig dit när suget kommer krypande.

en puss från paradisOscar

lillebror bara växer och växer.
växer gör även hans förtjusning för Bella. Tur för honom så fick frugan uppgiften att hämta honom från dagis häromdagen. Det blev lek, Kalles klätterträd, gröt & pussar.
Tur har jag och har världens underbaraste familj

och så blev peter en del av inredningen


peter har nu flyttat in på riktigt och har med sig både ett och annat till lägenheten.
plötsligt hade vi två gitarrer stående i sina fodral och såg sjukt tråkiga ut.
en ledig förmiddag tog jag tag i saken och såg till att även Peters tillhörigheter fick sig en egen plats i vårt hem.
mysigt tycker jag, Bella blev sugen på att spela.
inspirerande och snyggt helt enkelt.